Povijest Veterinarske stanice Osijek d.o.o.

O nama

Povijest
Povijest
Zgrada u kojoj je smještena stanica 1939.g. je kupljena u Banovini Hrvatskoj za veterinarske svrhe. Za vrijeme rata u zgradi je bila pokusno-stočarska zdravstvena ustanova. VETERINARSKA STANICA OSNOVANA JE 10.srpnja 1945.godine, pod nazivom Okružna veterinarska stanica Osijek. Poslije rata u zgradi djeluje okružna stočna ambulanta koja je 1948.g. postala kotarska veterinarska ambulanta a 1952.g. stanica kao ustanova sa samostalnim financiranjem. Direktor je Dragutin Milković od 1945.g. Umjetno osjemenjivanje goveda uvedeno je 1956.g. a na cjelokupnom području 1957.g. Do 1954.g. obuhvaćala je cijeli privatni sektor osim 2 poljoprivredna dobra PD Osijek i Orlovnjak. U 1954.g. općina Ernestionovo osniva svoju stanicu a 1956.g. to čini i općina Dalj dok su Osijek i Čepin imale zajedničku stanicu. 01.07.1962.g. opet su izdvojene stanice pripojene matičnoj stanici te od tada cijelo područje nove općine Osijek ima jednu stanicu sa ambulantama u Osijeku, Čepinu, Dalju i Ernestinovu.
Veterinarska ambulanta Osijek započeta je s gradnjom u 8. mjesecu i dovršena je 25.12.1959.g. Objekt je izgradio upravitelj Dušan Markušev. Umjetno osjemenjivanje uvedeno je 1960.g. Gradnja veterinarske ambulante Ernestinovo započela se 1957.g. a dovršena je 1959.g. Ambulanta je počela sa izgradnjom pod upravljanjem Dimitrija Bulata
Povijest ambulante za kućne ljubimce
Povijest ambulante za kućne ljubimce
Veterinarska stanica Osijek d.o.o. sa sjedištem u Osijeku, Vinkovačka cesta 59 , i svojim područnim ambulantama u Čepinu, Dalju i Ernestinovu uživa tradiciju uspješnog obavljanja veterinarske djelatnosti kroz dugi niz godina. Početkom 1948. godine bila je smještena u zgradi Veterinarske ambulante na Vukovarskoj cesti (slika gore) i na toj adresi ostaje sve do 1971. godine kada se Stanica izmješta na današnju lokaciju.
Trenutno zapošljava 12 doktora veterinarske medicine, trinaest veterinarskih tehničara, jednog ekonomista te jednog člana pomoćnog osoblja.
Veterinarska stanica Osijek d.o.o. kao i navedene veterinarske ambulante obavljaju poslove u okviru svoje djelatnosti; ambulantno, kućnim posjetima i u gospodarskim objektima, pružaju usluge liječenja domaćih životinja i veterinarskog nadzora, dok je ambulanta u Osijeku specijalizirana za problematiku i specijalističko liječenje malih životinja – kućnih ljubimaca.
Novonabavljeni vrhunski laboratorijski uređaji omogućavaju temeljitu analizu uzoraka krvi i mokraće, te postavljanje brze i točne dijagnoze. U sklopu Veterinarske stanice Osijek djeluje veterinarska ljekarna koja osim lijekova i dodataka hrani za kućne ljubimce nudi i opremu za kućne ljubimce . Ovlašteni smo od strane Ministarstva poljoprivrede-Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane u provođenju naređenih mjera nad životinjama, sirovinama i namirnicama životinjskog podrijetla, objektima, opremom i sredstvima koja mogu biti prijenosnici zaraznih bolesti životinja ili na drugi način ugrožavati njihovo zdravlje, kao i zdravlje ljudi. Također, obavljamo poslove uslužne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije
Naši veterinari

Tim specijalista

Povratne informacije

Reakcije korisnika

Novosti

Odaberite samo najbolje!

Stručni tim će Vam u najkraćem mogućem roku predložiti najbolja rješenja!